huiskamer

Stress tijdens het inrichten van je nieuwe huis

Als je dan eindelijk na maanden in spanning een nieuw huis hebt gekocht, wil je het liefst meteen beginnen met decoreren. De huizenmarkt staat op zijn kop en er wordt naar schatting vaak zo’n 10% overboden. Veel starters vinden het hierdoor lastig een huis te vinden en bevinden zich in een vicieuze cirkel: zoeken, bezichtigen, bieden, overboden worden en weer zoeken. Dat het zoeken van een huis tegenwoordig een stressvolle periode is, is dus wel duidelijk. Echter als het dan eindelijk zover is, begint er een andere periode die niet door iedereen zonder stress wordt ervaren. Maar wat zijn nu de oorzaken van deze stress?

 

Keuzes

Een van de dingen die de meeste stress kan veroorzaken is het maken van keuzes. Zeker bij het inrichten van een huis komen een hoop keuzes kijken. Welke soort rolgordijnen en welke soort vloer wil je? Zodra je er na lang wikken en wegen voor hebt gekozen om voor laminaat te gaan, is er natuurlijk ook nog de keuze of je donker of licht laminaat wilt. Kortom, er zijn onwijs veel keuzes die gemaakt moeten worden tijdens het inrichten van een huis. Als je wil voorkomen dat je hier teveel stress over hebt is het belangrijk om op tijd te beginnen. Bestel meerdere stalen zodat je een idee hebt van hoe kleuren gecombineerd kunnen worden. Zo zorg je ervoor dat de keuzes je niet teveel stress opleveren.

Geld

Een andere stressfactor tijdens het inrichten van jouw nieuwe huis is geld. Meubilair is namelijk verre van goedkoop. Natuurlijk kan je ervoor kiezen een mooie tweedehands bank aan te schaffen, maar veel mensen hun voorkeur gaat toch uit naar een gloednieuwe bank. Dit komt echter wel met een prijskaartje en dit moet dan ook goed overwogen worden. Het zou namelijk zonde zijn als je er halverwege achter komt dat je niet genoeg geld hebt om een bed te kopen voor in je slaapkamer.

Tijd

De laatste stressfactor is tijd. Tijdens het inrichten van je huis heb je te maken met lange levertijden. Deze levertijden kunnen weken tot maanden duren en jou weerhouden van het intrekken in je nieuwe stek. Zo moeten gordijnen op maat nog gemaakt worden en dit kan leiden tot een lange levertijd. Zorg er dus voor dat je rekening houdt met het feit dat niet alles de volgende dag in huis is. Geef jezelf ruim de tijd om je huis in te richten, zodat je niet in een bouwval komt te zitten met je gezinnetje.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.