De perfecte garagedeur? Zo vind je hem!

Ben je je aan te oriënteren op garagedeuren maar heb je geen idee welke deur het beste bij jou past? Geen nood! In dit blog delen we handvatten met je zodat je straks de juiste garagedeur kiest.

Maak een lijstje met wensen

Pak pen en papier erbij en maak een lijstje van de wensen waar je garagedeur aan moet voldoen. Denk aan zaken zoals:

  • Moet het deurblad wel of niet geïsoleerd zijn?
  • Moet de garagedeur elektrisch of handmatig de bedienen zijn?
  • Welke kleur moet het deurblad hebben?
  • Wil je ramen in het deurblad?
  • Waarvoor wil je de garage gaan gebruiken (opslag, parkeerplaats, hobbyruimte etc.)?

Moet het deurblad wel of niet geïsoleerd zijn?

Isolatie is tegenwoordig een belangrijk aspect als het om deuren gaat, dus ook de garagedeur. Hoewel de meeste garagedeuren tegenwoordig goed geïsoleerd zijn, zijn er ook nog ongeïsoleerde garagedeuren.

Ga voor jezelf na of isolatie belangrijk is. Als je bijvoorbeeld een vrijstaande garage hebt die je slechts als parkeerplaats voor je auto gebruikt dan is een geïsoleerde garagedeur niet van toegevoegde waarde.

Is de garage met je woning verbonden of wil je de garage bijvoorbeeld gebruiken om in te werken? Dan is isolatie wel van belang.

Moet de garagedeur elektrisch of handmatig te bedienen zijn?

Elektrische bediening is een must als het om garages gaat die als parkeerplaats fungeren. Het is immers niet prettig als je iedere keer de auto in en uit moet stappen om de garagedeur te openen. Maar elektrische bediening kan ook van belang zijn als het lichamelijk een te zware belasting is om de deur handmatig te bedienen.

Kortom, ga voor jezelf na of je elektrische bediening of handmatige bediening wilt. Goed om te weten: veel deuren kun je achteraf nog elektrisch bedienbaar maken. Vraag hier naar bij je garagedeur specialist.

Welke kleur moet het deurblad hebben?

De kleur van het deurblad speelt een belangrijke rol in de uitstraling van je woning. Zeker als de garage aan de woning is vast gebouwd. Probeer een kleur voor het deurblad te vinden die overeenkomt met de kleur van de voordeur en de kleuren van de kozijnen. Als er een patroon in je voordeur zit is het aan te raden om te kijken of je dat patroon ook in het deurblad van je garage kunt laten verwerken.

Wil je ramen in het deurblad?

Daglicht in de garage is met name van belang als je er bijvoorbeeld je hobby in beoefend of als je in de garage werkt. Bepaal of je ramen in het deurblad wilt of dat dat niet nodig is.

Waarvoor wil je de garage gaan gebruiken (opslag, parkeerplaats, hobbyruimte etc.)?

De functie van een garage speelt een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste garagedeur. Als je de garage bijvoorbeeld als opslagplaats wilt gebruiken dan is het belangrijk dat je een garagedeur kiest die je daarin faciliteert. Dus bijvoorbeeld een garage roldeur of dubbele garagedeuren.

Ga met je wensenlijst naar een garagedeur specialist

Nu je jouw wensenlijst hebt opgesteld is het tijd om naar een garagedeur specialist te gaan. Leg je wensenlijst voor en laat je adviseren over de verschillende soorten garagedeuren die aansluiten op je wensenlijst. Zo koop je de garagedeur waar je straks volop plezier aan beleeft.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.