architect

Wat kost een architect?

Architect kosten, dit is altijd een pijnlijk onderwerp als je een huis laat ontwerpen door een architect. Over het algemeen kost een architect behoorlijk veel geld, maar is hier geen exacte prijs voor te geven. Standaardantwoorden worden vaak niet gegeven bij het vragen naar de kosten van een architect. De architectenkosten hangen namelijk af van wat jij nu precies wilt in je woning. Een droomhuis ziet er voor iedereen anders uit en hierdoor kunnen de kosten ook voor iedereen anders zijn. Vaak zijn de kosten van een architect onderdeel van jouw budget, maar er zijn natuurlijk ook andere kosten zoals de bouwkosten. Je kunt altijd een offerte aanvragen bij een architect, zodat je een duidelijker beeld krijgt van de kosten. Soms zijn er ook bijkomende kosten, maar wat is dit precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Bijkomende kosten

Vaak zit niet alles inbegrepen in de kosten van een architect. De werkzaamheden die voortkomen op verzoek van de opdrachtgever zijn bijkomende kosten. Daarnaast kun je natuurlijk ook de inrichting van je woning laten ontwerpen door een architect. Dit zijn allemaal kosten die bovenop de eerste kostenpost komen. Het is daarom altijd belangrijk dat je hier rekening mee houdt, als je een architect inschakelt. Daarnaast kun je een architect ook inschakelen voor een technisch ontwerp, maar wat is dat precies? Je leest het hieronder.

Wat is een technisch ontwerp?

Een technisch ontwerp is vaak het ontwerp van de woning voordat je begint met de opmaak. Hierbij wordt er gekeken naar de regelgeving, maar ook naar het bouwbesluit en het bestemmingsplan. Hierbij maakt de architect een schets ontwerp en hierbij worden de woonwensen van de opdrachtgever in kaart gebracht. Ook worden alle oplossingen bedacht voor problemen in het ontwerp en is het technisch ontwerp hierdoor heel belangrijk. Het is ook van belang dat je altijd de juiste informatie geeft aan een architect. Op deze manier kan de architect zorgen voor een prachtig resultaat en krijg je uiteindelijk je droomhuis in handen. Een technisch ontwerp is vaak nog niet het uiteindelijke ontwerp.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.