3 tips om je huis optimaal te beveiligen tegen inbrekers

Helaas maken veel mensen het mee: een inbraak in huis. Er worden kostbare spullen gestolen, er is immateriële schade, maar ook voel je je minder veilig in je eigen woning. En dit kan een grote impact hebben op hoe je je voelt. Gelukkig zijn er een aantal maatregelen die je kunt nemen om de kans op inbraak te verkleinen. In deze blog delen we praktische tips om je huis optimaal te beveiligen tegen inbrekers.

Vervang de sloten van de voor- en achterdeur

Wist je dat de meeste inbrekers gewoon door de voordeur komen? De deur wordt geforceerd, ingetrapt of op een of andere manier toch geopend. Om je woning goed te beschermen, is een goed slot essentieel. Kies altijd voor een gecertificeerd slot met een SKG-keurmerk. Sloten met dit keurmerk zijn uitgebreid getest op sterkte en zijn inbraakvertragend. Zo beschermt het tegen verschillende inbraakmethodes, zoals uitboren en flipperen.

Het is heel goed mogelijk om zelf een slot te vervangen, maar je kunt dit ook laten doen door een slotenmaker. Zoek je slotenmakers in Knokke, Antwerpen, Gent of Brugge? Slotenmaker123 is actief in heel België en biedt een handige 24 uur service.

Zorg voor een goed verlichte woning

Inbrekers willen natuurlijk niet gezien worden. Daarom kiezen ze ervoor om in te breken in slecht verlichte woningen. Om je huis te beveiligen tegen inbrekers is het daarom belangrijk om de zichtbaarheid en verlichting te verhogen. Plaats buitenverlichting bij de deuren, oprit en andere donkere plekken rondom je huis. Overweeg ook om gebruik te maken van bewegingssensoren die de verlichting automatisch inschakelen wanneer er beweging wordt gedetecteerd.

Maar vergeet ook de verlichting binnen niet. Ben je bijvoorbeeld een paar dagen niet thuis? Met een slimme stekker kun je instellen wanneer de verlichting aan en uit moet gaan. Zo kun je het net laten lijken of je thuis bent.

Kies voor een alarmsysteem of beveiligingscamera

Wil je je woning optimaal beschermen tegen inbrekers en heb je de vorige methoden al toegepast? Dan is het een optie om een alarmsysteem of een beveiligingscamera te installeren. Met deze twee beveiligingssystemen komen inbrekers nooit onopgemerkt binnen. Wanneer er iemand je woning binnenkomt, gaat er een sirene af om je te waarschuwen en de inbrekers af te schrikken.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.