Overweegt u een huis te kopen in Nederland? Benieuwd wat de huizenprijzen doen? En of het nu het juiste moment is om de Nederlandse woningmarkt te betreden en een hypotheek af te sluiten? Dan is deze update iets voor jou!
We hebben besloten om enkele van de meest gestelde vragen aan te pakken als het gaat om het kopen van een huis in Nederland als international in 2021. Dus als je erover hebt nagedacht om van de huurwagen af te stappen en een trotse huiseigenaar te worden, lees dan verder.
Dalen of stijgen de huizenprijzen in Amsterdam?
Terwijl de wereld op zijn kop stond door het coronavirus, zullen sommige dingen gewoon nooit veranderen. De huizenprijzen in Amsterdam stijgen zoals altijd, hoewel verrassend genoeg niet zo veel als in andere regio’s.
Dit jaar stegen de huizenprijzen in het hele land als nooit tevoren, waarbij de NVM (de Nederlandse Vereniging van Makelaars) de sterkste stijging van de huizenprijzen ooit opmerkte sinds ze in 1995 begonnen te registreren. , Amsterdam kende zelfs de laagste stijging van alle regio’s – slechts 14% (ja, dat is de LAAGSTE stijging dit jaar.)
Waarom is dit? Afgezien van de buitensporige huizenprijzen, kan dit te wijten zijn aan de pandemie. De afgelopen 18 maanden bestonden grotendeels uit lockdowns die ons dwongen om veel van onze tijd binnenshuis door te brengen. Dit is niet de ideale situatie als je in een appartement woont en er van je wordt verwacht dat je thuis werkt – zoals velen in Amsterdam doen.
LEES MEER | Hoe krijg je een Nederlandse hypotheek als Brit, freelancer en meer
Bovenop de krappe omstandigheden, is er weinig aantrekkingskracht op een dichtbevolkte, afgesloten stad als er een virus de ronde doet. Daardoor hebben velen hun hoofd afgewend van de grachtenpanden en in plaats daarvan naar het ruimere platteland.
Hoe zit het met de huizenprijzen buiten de Randstad?
Zoals we hierboven al zeiden, stijgen de huizenprijzen het meest buiten Amsterdam, met name buiten de Randstad. Mensen willen thuis ruimer en vrijer leven, wat betekent dat de beste plek om te verhuizen buiten de geliefde stedenring van Nederland ligt.
In plaats daarvan kijken veel potentiële huiseigenaren nu naar het noorden van Nederland voor hun toekomstige woning. Regio’s als Oost-Friesland, Overijssel en Groningen hebben de huizenprijzen in 2021 met 30% zien stijgen!
Wat zijn de huizenprijzen in andere grote steden in Nederland?
Maar nu vraag je ons misschien af: waarom vertel je ons over Amsterdam? We willen niet in de hoofdstad wonen! We wonen liever ergens anders! Welnu, vaak kan Amsterdam worden gezien als een voorspellende indicator van hoe de woningmarkt zal functioneren in andere grote steden in Nederland. Zo brak na de crisis de landelijke trend van stijgende prijzen en bedrijven die investeren in flatgebouwen uit de hoofdstad uit. Het verspreidde zich naar de andere grote steden in de Randstad, en uiteindelijk de rest van het land.
Als we deze trend willen volgen, zijn de vooruitzichten voor de andere grote Nederlandse steden eenvoudig: de huizenprijzen stijgen en zullen dat blijven doen.
Momenteel is de goedkoopste woning die u in Nederland kunt kopen een appartement — en dit kost u gemiddeld € 344.000. Deze prijs is een stijging van 20% ten opzichte van vorig jaar. Hopen op een vrijstaande woning? Nou, dat levert je volgens de NVM gemiddeld € 618.000 op, een stijging van 23,4%.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.