Een huis huren of kopen in Nederland? Wat u moet weten in 2021

Wanneer u naar het buitenland moet verhuizen, is huurwoning in het begin ideaal. Er komt echter ook een moment dat je hoopt te settelen. Op dit moment vraagt ​​u zich waarschijnlijk af of u het beste een huis in Nederland kunt huren of kopen.

Als international ben je waarschijnlijk naar Nederland gekomen, heb je de huisvestingscrisis aangepakt en heb je een huurwoning gevonden (om even de tijd te nemen om te beslissen of je echt wilt wonen in het land van kaas, klompen en windmolens.)

Of misschien ben je in de laaglanden aangekomen, zeker wetend dat dit het leven voor jou is, of ben je overuren van het land gaan houden (met het weer en al). In dit geval kun je overwegen of het een goed idee is om de sprong te wagen en huiseigenaar worden in Nederland, of nog wat langer blijven huren. Laten we deze vraag aanpakken, zullen we?

We hebben samengewerkt met Expat Mortgage Platform om u dit artikel te bieden. Tenslotte, als je gaat schrijven over huren en kopen, moet je je informatie uit de beste bronnen halen!

2021 is misschien wel het jaar om een ​​huis te kopen
Laten we beginnen met een kijkje te nemen op de huidige woningmarkt. Terwijl de huur jaar na jaar stijgt, zijn de huidige hypotheekrentes in Nederland extreem laag. En lage rente staat gelijk aan lage maandlasten. Gezien dit, is het zeer waarschijnlijk dat de huurprijzen niet kunnen concurreren met de hypotheekbetalingen die u zou moeten betalen als u besluit te kopen. Huren in Nederland is niet goedkoop en afhankelijk van waar je bent, kun je financieel slechter af zijn in een huurwoning. Een driekamerappartement in de Amsterdamse wijk Buitenveldert kost je ongeveer € 1.900 per maand huur, maar als je hetzelfde huis koopt, kan het wel € 700 per maand goedkoper zijn – en dat is met alle rekeningen als goed.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.